Namiņš Ripo

Kāds kādreiz ir pateicis: 'velosipēds ir cilvēces labākais izgudrojums'. Kāds varbūt nepiekritīs, bet es atbalstu šo atziņu ar savām abām kājām tāpat kā miljoni riteņbraucēju uz šīs planētas. Daudzus šis izgudrojums ir iespaidojis tik ļoti, ka viņu visa dzīve tiek pakārtota tam. Tik vienkāršs un vienlaicīgi ģeniāls izgudrojums, kas vēl joprojām attīstās un mainās katru gadu. Kāds rāpjas kalnos ar MTB, kāds atstāj aiz muguras tūkstošu kilometru asfaltēta ceļa ar šosejas riteni, kāds lido no kalna ar savu DH riteni, izbaudot 'te un tagad' mirkli, dzīves esenci, kāds šķērso zemeslodi ar savu pārkrāmētu ceļa biedru un kāds vienkārši brauc nesteidzoties no punkta A uz punktu B pa pilsētas ielām. Visi gūst no tā baudu un prieku. Tā ir perfekta cilvēka un mašīnas simbioze, sajūtas, kuras cilvēkam, kas nekad nav iemīlējies šajā burvīgajā izgudrojumā, vienkārši nesaprast. Bet nekad nav par vēlu atklāt, ko jaunu, iepazīt un iemīlēt.


Pēc automašīnas izgudrošanas un tās masveida rokražošanas velosipēds palika sabiedrības apziņas novārtā kā neefektīgs un lēns transporta līdzeklis, ar kuru pārvietojās tie, kas nevar atļauties nopirkt sev mašīnu. Patiesība ir gluži pretēja- velosipēds pretendē būt viens no efektīgākiem pārvietošanas līdzekļiem it īpaši urbanizētā vidē. Tas ir veikls, parocīgs, nepiesārņo apkārtējo vidi un uztur savu īpašnieku labā fiziskā formā. Daudzās Eiropas attīstītajās valstīs kā ,piemēram, Dānijā, Holandē, Vācijā to sāk saprast. Laiks arī Latvijai sākt virzīties šajā virzienā, atmest aizspriedumus, pārvarēt bailes no automašīnām un slikta laika, sēsties uz riteņa un sākt braukt.

Taisot minienu labākas, tīrākas, jaukākas nākotnes virzienā, vēloties darīt labus darbus, dalīties pozitīvās emocijās un popularizēt velobraukšanu, muzikālais projekts Beyond The Borders dodās otrajā muzikālajā velo tūrē - BTB labdarības tūre 2014. Tūres mērķis savākt līdzekļus velosipēdu iegādei mūsu draugiem- Ērģemes bērna nama bērniem un jauniešiem, popularizēt šādā veida pašiniciatīvas un kopumā velobraukšanu. Pēc tūres plānojas arī izglītojošs, radošs pasākums/i bērniem un visiem interesentiem. Tā būs lieliska iespēja iepazīt un iemīlēt velo, uzzināt, kā to kopt, kaut ko izveidot, vārdu sakot, gūt prieku kopā darbojoties. Noslēgumā visi kopā dosimies izbraucienā un dalīsimies velo priekā.
Katram bērnam ir nešaubīgi liels prieks braukt ar riteni, bet ne visiem diemžēl ir ričuks, tāpēc aicinām Tevi nākt palīgā realizēt šo ideju. Mēs kopā varam to paveikt, sniedzot kaut vai nelielu atbalstu- finansiāli, praktiski, idejiski utt.. Jebkāda veida iesaiste noderēs!

Visus ieinteresētos projektā lūdzu sazināties ar Stasi cyclosapiens@gmail.com vai Danielu naminsripo@gmail.com Idejas, pārdomas, ieteikumi tiks ar prieku uzklausīti. Vienam pašam kaut ko mainīt ir ļoti grūti, dažreiz neiespējami - kopā mēs varam paveikt daudz vairāk! Uztaisīt kopā mazo velo revolūciju!

Puika dzeltenajā kreklā redzams visās bildēs nav bērnu nama iedzīvotājs. Tas ir Daņiks. Bērnu vidū pazīstams kā Kantainais! :)


Sīkāka informācija par tūri un ne tikai sekos!

Pierakstieties uz ziņām!

Nav komentāru: