Izdari labu darbu – palīdzi namiņam ripot!



Ziņojums no Daniēla >>>

 Mani sauc Daniels un es gribu palīdzēt namiņam ripot. Mana draudzība ar Ērģemes bērnu namu-patversmi ‘Saulīte’ aizsākās jau vairāk nekā 7 gadus atpakaļ. Tajā laikā es dzīvoju un studēju Rīgā, bet paralēli realizēju dažādas sociālas pašiniciatīvas. Man vienkārši gribējās un joprojām gribas darīt labus darbus, vairot pozitīvas emocijas mums apkārt un dalīties priekā. Pats nāku no Valkas, bet Ērģeme pa šiem gadiem nu jau ir kļuvusi par otrām mājām, kur vienmēr prieks atgriezties.
Nesen man uzrakstīja labs bērnības draugs, kurš iedvesmoja izveidot projektu, kas palīdzētu regulāri rīkot ar velobraukšanu saistītus pasākumus un sniegtu bērniem ikdienā iespēju pārvietoties ar velo, kā arī kopumā popularizētu velobraukšanu. Draugs vairākas reizes ir bijis namiņā, bet kādu laiku ceļo apkārt ar velo, muzicē un dzīvo Spānijā, bet bērni viņu labi atceras un priecājas, kad stāstu par viņa piedzīvojumiem.
Draugam radās doma, braucot šopavasar mājās, uzrīkot velo tūri ar koncertiem no Barselonas līdz Rīgai. Tūres mērķis savākt līdzekļus velosipēdu iegādei bērnu nama bērniem un jauniešiem, popularizēt šādā veida pašiniciatīvas un kopumā velobraukšanu. Es papildus iedomājos ,ka pēc tūres varētu uzrīkot arī izglītojošu, radošu pasākumu bērniem un visiem interesentiem. Tā būtu lieliska iespēja iepazīt un iemīlēt velo, uzzināt, kā to kopt, kaut ko izveidot, vārdu sakot, gūt prieku kopā darbojoties. Noslēgumā visi kopā varētu doties izbraucienā ar nakšņošanu. Galarezultātā tas viss pārtapa projektā, ko uzrakstīju LabieDarbi.lv Draugs realizēs arī tūri (vairāk var uzzināt šeit http://cyclosapiens.blogspot.com/p/blog-page_19.html) Ja savāksim papildus naudu, tad nopirksim velosipēdus, kurus uzdāvināsim citiem bērnu namiem. Radās pat ideja kopā ar Ērģemes bērniem doties uz citiem namiņiem, popularizēt velobraukšanu, mācīt to, ko paši būsim iemācījušies.
LabieDarbi.lv iesniegtā projekta mērķis popularizēt velobraukšanu kā aktīvu, veselīgu un videi draudzīgu dzīvesveidu.
Sniegt iespēju Ērģemes bērnu nama bērniem un jauniešiem aktīvi pavadīt brīvo laiku, nodarbojoties ar velobraukšanu. Projektā paredzēts ne tikai nodrošināt visu velobraukšanai nepieciešamo, bet organizēt  arī Ērģemē izzinošo Velo dienu, kuras ietvaros ar izglītojošu un radošu aktivitāšu palīdzību ikvienam interesentam tiks sniegtas pamatzināšanas par un ap velobraukšanu, kopšanu un kopumā aktīvu dzīvesveidu.
Noslēgumā plānā doties vairāku dienu izzinošā velobraucienā, iepazīstot tuvāko apkārtni. Pēc projekta noslēgšanas, plāns turpināt iesākto, organizējot regulārus velo izbraucienus un izglītojošas aktivitātes. Izmantot velosipēdu ikdienā, kopt un rūpēties par to.
Projekta apstiprināšanas gadījumā namiņš iegūs 20 velosipēdus un visu nepieciešamo inventāru to uzturēšanai, kopšanai.  Mums patīk dalīties, tāpēc mēs labprāt padarīsim velosipēdus un inventāru pieejamu arī vietējiem iedzīvotājiem un jebkuram interesentam, kas apņemsies uz aizdošanas brīdi pret to atbildīgi izturēties. Lai visiem tiek prieks, ko sniedz velobraukšana!
Tā kā mūsdienās mazkustīgs dzīvesveids ir liela problēma jauniešu vidū, kā arī aizvien vairāk saasinās ekoloģiskas problēmas, tāpēc mēs - bērnu nama bērni, jaunieši un audzinātāji, kā arī namiņa draugi vēlamies realizēt šo projektu, kas sniegs iespēju aktīvi pavadīt brīvo laiku, uzlabot savu veselību un nekaitēt videi.
Atbalsti mūs ar savu balsi un līdzdalību.
Aprīļa mēneša ietvaros vienai personai par vienu konkrētu projektu ir iespējams nobalsot 3 dažādos veidos, atdodot 3 balsis. Katrs var mēneša ietvaros sniegt 3 svarīgas balsis:

1.       Draugiem.lv lapā, ieejot savā profilā vai izveidojot, ja tāda nav.  Projekta saite:


2.       LabieDarbi.lv mājaslapā, reģistrējot savu nr. bezmaksas balsošanai ar SMS īsziņu!( Balsošana ar telefona sms kodu iespējama arī no ES valstīm, Amerikas Savienotajām Valstīm, Baltkrievijas, Krievijas, Norvēģijas, Šveices un Ukrainas. Tā kā palūdz arī draugus atbalstīt šo iniciatīvu!). Saite uz reģistrēšanos un balsošanu:

 
3.       inbox.lv , ieejot savā paskastītē.
Saite uz balsošanu:

http://labiedarbi.inbox.lv/project?id=807

Nav komentāru: