Dinamo lādētājs v2.0

Pēc labiem rezultātiem, ko parādīja mans pirmais mēģinājums lādēt mobilo telefonu ar velosipēda dinamo, izdomāju attīstīt ideju un uztaisīt universālo lādētāju, kas varētu pabarot visus mums līdzi paņemtos gadžetus.
Šoreiz mums ir paņemti: Lenovo netbuks, fotoaparāts, kas darbojās uz divām AA tipa baterijām, Nokia mobilais telefons ar Nokia LD-3W GPS moduli un mp3 plejers, kas tiek barots no USB.
Ideja bija sekojoša.
Vajadzīga ierīce, kas spēs pabarot visus šos aparātus, izmantojot dinamo radīto enerģiju. Ātri vien atkrita iespēja lādēt portatīvo datoru, jo dinamo radītie 6V-3W ir vienkārši pārāk maz, bet kopā ar Mārtņu (čomu, kas palīdzējam man izveidot pirmo lādētāju, un pamatīgi ieguldīja sevi un savas zināšanas otrā lādētāja tapšanā) mēs izdomājām, ka dinamo mierīgi spēs pabarot visus pārējos gadžetus. Tātad jaunais lādētājs, izmantojot  dinamo radīto enerģiju, spēj uzlādēt mobilos, GPS moduli, jo tas izmanto tādu pašu mobilā telefona 3,7V bateriju, mp3 plejeri un 2 AA baterijas priekš fotoaparāta. Bet vēl klāt pie visa iepriekšminētā bija pielikta ideja, lādēt visus mūsu gadžetus no 220V tīkla, izmantojot portatīvā datora adapteri, kas pārvērš 220V uz 20V un lādētājs savukārt pārveido attiecīgos spriegumos, kas nepieciešami gadžetiem. Ar šo iespēju mēs varējām atstāt, batteriju lādētāju mājās, kā arī Nokia lādētāju un mp3 plejera adapteri.
Lādējot ierīces no 220V ir iespējams lādēt vienlaicīgi gan telefonu, gan GPS un 2 bateriju vietā sešas, kas būdamas uzlādētas spēs lādēt divas pieslēgtās lādētājam ierīces, piemēram, telefonu un plejeri.

Vads telefona lādēšanain no USB izejas. Ar šo varu lādēt telefonu gan no  mana lādētāja gan no datora. 
Tādā veidā mums sanāca super duper universāls gadžetu lādētājs, kas ceļā mums ļoti atvieglo dzīvi -  nav nepieciešams vairs tusēt pa pāris stundām benzīntankos, lādējot telefonus. Un ja ir iespēja, tad var uzkrāt rezerves enerģiju sešās AA baterijās ar kopēju ietilpību 15000mAh. Espaidīgi, ne?!?!
Daudz izloenes ar vadu marķējumiem, lai nesajuktu. USB izjejas, kas dod  5V katra , ierīču lādēšanai. Un tas bleķa gabals ir 'radiātors', kad dzesē voltāžas regulātoru :)
Pagaidām viss funkcionē superīgi, neskatoties uz to ka lādētājs vēl nav ieguvis normālo korpusu un izskatās, kā kaut kāda teroristu spridzekļa palaišanas ierīces. Mums, gan bija problēmas ar dinamo, kas vienā brīdī beidza ražot elektrību, laikam dēļ lieliem ātrumiem, braucot no kalna, vai vienkārši no vecuma, jo dabuju vecu, lietotu dinamo. Bija arī bailes par manu Schwalbe Kojak riepu veselību, jo tās nav paredzētas dinamo lietošanai un jau pēc pāris dienām bija manāmi piedilušas no sāna. Nācās nedaudz pieregulēt dinamo, lai tas neberž riepu sānu maigo gumiju, bet skarās vairāk riepas virspusei.
Skats no aizmugures

Tagad esam Tulūzā, ciemos pie drauga, bijām aizbraukuši uz vietējo bicycle worshop'u- vietu, kur jebkurš var atnāk un saremontēt savu velo pats par velti, vai paprasīt palīdzību vietējiem velo meistariem, ja nezin kā to dara. Darbnīcā ir visi nepieciešamie instrumenti un milzīga kaudze ar rezerves detaļām no veciem riteņiem. Tur es arī atradu jaunu dinamo manam lādētājam.

Pirmdien ir ieplānots doties tālāk ceļā - ceru ka tagad viss būs kārtībā!






Nav komentāru: