Gatavojamies Marokas ekspedīcijai



Ir jau oktobra vidus, un gatavošanās bezbudžeta Marokas braucienam notiek pilnā sparā. Saskaņā ar sākotnējo plānu mums jau pavisam drīz vajadzētu pamest ikdienas rutīnu un Barselonas sniegtos luksus, lai dotos pretim vēl nezināmajam Āfrikas kontinentam.

Pārlasot iepriekšējo „episko” ceļojumu aprakstus (Re-cycling Europe) nācu pie atziņas, ka arī ceļot ir jāmācās, proti, absurdi likās tas, ka šo ceļojumu laikā mēs vien pāris reizes izmantojām iespēju patiešām iepazīt apkārtējo vidi, kultūru un sabiedrību mums apkārt. Tieši šīs dažas reizes, kad pa ceļam ieciemojāmies pie kāda drauga, paziņas vai „warmshowera” prātā ir iespiedušās kā vienas no spilgtākajām ceļojuma atmiņām. Tāpēc šoreiz esam apņēmušies neierobežot sevi ar muļķīgiem laika rāmjiem; tā vietā centīsimies iepazīties ar pēc iespējas vairāk cilvēkiem (izmantojot couchsurfing), tādējādi pavadot vairāk laika katrā konkrētajā vietā, uzsūcot sevī apkārtējo vidi, kultūru un sabiedrību. 


Gatavojoties jaunajiem piedzīvojumiem, joprojām cenšamies īpaši neapkrauties ar lieku svaru, taču jāņēm vērā arī aspekts, ka sazin cik ilgi klīdīsim pa svešu zemi, tāpēc jāpadomā par dažām ekstra lietām, kas varētu padarīt mūsu „ekspedīciju” nedaudz komfortablāku. Lai visām šīm „ekstra” lietām būtu vietas, Stas ir aprīkojis savu velo ar jaunu, pašdarinātu rāmja somu, kas tika izgatavota izārdot vecu „karrito” (omīšu soma uz riteņiem), kā arī dažām citām mazākām somiņām, kas būs noderīgas ēdiena un citu lietu ērtai pārvadāšanai uz velo rāmja.

Arī mūsu virtuves inventārs ir nedaudz pamainījies-2,3L katlu aizvietojam ar 1L katliņu, kas ērti ieņem vietu Stasa jaunajā rāmja somā, aizņemot mazāk vietas un svara, kā arī palīdzēs mums izvairīties no iepriekš tik bieži piedzīvotās pārēšanās :D




Šī ir jau otrā Stasa darinātā rāmja soma, proti, šis ir uzlabotais variants, kas paredzēts, lai pārvadātu visu „virtuves” inventāru + ekstra ielāpus/līmi/kameras. Savu pirmo darinājumu Stas cēlsirdīgi nodod manā lietošanā, un, neskatoties uz to, ka mans velo rāmis ir izmēru mazāks, rāmja soma manam velo der kā uzlieta. Attēlā redzemā uzlabotā soma ir ietilpīgāka, kā arī, pateicoties „ļipučkām” jeb „ezīšiem”, vieglāk piestiprināma pie velo rāmja. 

Rīsu soma.
Kā jau nosaukums saka priekšā, šīs mazās sānu somas paredzētas rīsu vai citu putraimu pārvadāšanai. Katrā somā var iepildīt 1kg putraimu, kas ir vienāds ar 8 ēdienreizēm. Veidota, lai aizpildītu brīvo vietu uz rāmja, tādējādi atstājot vairāk brīvas vietas citās somās. Marokā šīs somas tiks pārdēvētas par kuskusa somām :D



Jaunais aizmugures bagažnieks ir aizvietotājs vecajam Rixen Kaul pie sēdekļa stutes stiprinājamai somai/bagažniekam, kas, kaut gan bija paredzēts 10 kg nastai, bieži vien tika noslogots 5kg virs normas, tādēļ pārciešot 3 tūres, alumīnija rāmis beidzot salūza.

Par cik Stasa KTM rāmis nav paredzēts, lai pie tā stiprinātu bagažnieku, tad radās ideja izmantot drauga pamestu nelielu priekšējo bagažnieku (alimīnija) un stiprināt to pie bremžu stiprinājumiem un ekscentriem.

Lai šo bagažnieku pielāgotu savam velo, nācās atbrīvoties no dažām daļām, ar āmura palīdzību saplacināt dažas daļas, šo to salocīt, šur tur izurbt jaunus caurumus… Gala rezultāts ir vairāk kā apmierinošs, tagad tikai atliek cerēt, ka jaunais bagažnieks kalpos gana ilgi. Pirmais testa brauciens jau tika izdarīts jūnijā Beyond The Borders koncert-velo-tūres laikā dodoties uz Francijas dienvidiem.



Šis jaunais bagažnieks ir daudz stabilāks par iepriekšējo, un šķiet, ka uz tā viegli var pārvadāt svaru pat virs 10kg. Uz tā ar gumijām tiks piestiprināta mugursoma, kā arī sānos, arī ar gumijām, nepieciešamības gadījumā varēs piestiprināt attēlā redzamos „saliekamos panierus”, kuri paredzēti ekstra pārtikas un ūdens rezervēm. Reizēs, kad šie panieri nebūs nepieciešami, tos vienkārši var noņemt, salocīt, un kaut vai ielikt kabatā, par cik tie ir veidoti no plāna un viegla materiāla.




Pieraksties, ja vēlies saņemt jaunumus no mūsu bloga!

Nav komentāru: