NOS COBRAMOS EL DESTION - Cap de Creus 2015

Kamēr Gita bauda vasaru dienvidu puslodē mācību ceļojumā Āfrikā, es ar vienprātniekiem izdomājām aizšaut arī pie dabas krūts un pārbaudīt cik aukstas ir naktis šajā zemes daļā. Dodamies mēs uz Cap de Creus, kas ir viens no Katalonijas ievērojamākajiem dabas parkiem, kas atrodās jūras krastā un kam ir ļoti raksturīgas vulkāniskās izcelsmes klinšains reljefs. Virsotnes šeit nav pārāk augstas, bet mūsu ceļš mūs paspīdzinās ar nemitīgām augšām un lejām. Fotoreportāža no notikuma vietas seko!

Galvenajās lomās:

Alex the sailor man
Geore ņiprais kaķis, nenoklusināmais rādžiņš
Norbersts pirotehnikas eksperts
Un es - aizkadra balss, paparazzi




Visnotaļ agri savācām savas panckas, sasviežam tās bagažniekā mašīnai, kuru mums aizdeva draugs un dodamies ceļa kā buržuji!

Nonākot punktā - Selva de Mar, ātrā sviestmaižu pauze, pārgājiena instruktāža un mēs esam gatavi doties ar kājām parka dzīlēs.


Esam te!


Mūsu misija ir nonākt līdz Cap de Creus punktam, kas iestiepās visdziļāk jūrā, izbaudīt pārgājienu dabā, kā arī atrast vietu kempingam un ugunskuram parkā kur to darīt nedrīkst!



Navigation exprets





Saulei pazūdot aiz kalniem, mēs atradām piemērotu vietu kempingam. Nost no galvenā ceļa, iekšā krūmu/koku mežiņā.


Vieta izrādījās superīga, nost no acīm, prom no auksta nakts vēja. Vajadzēja tikai pieskatīt Norbertu piromānu, kas nemitīgi mēģināja 'pieliet eļļu ugunī', kam vajadzētu būt mazam un nepamanām dabas parkā..

Sēžam, baudam nakti un pēkšņi... piezemējās citplanētieši....




Nakts necik mūs nenosaldēja. Dubultā telts, extra drēbes un mīkstais skuju segums bija perfekts un temperatūra teltī nekritās zemāk par 10 grādiem.


Agri no rīta atsākam ceļu uz mūsu mērķi. Mums paveicās ar laiku un pa dienu termometrs rādīja saulē +20. Vasara!



Atkal pārkāpums!!! Vai arī garšvielas vakara zupai?




Vulkāniskās izcelsmes akmeņi atrasti piekrastē...


...šai pasakainai lagūnai.




Cueva d'infern  ... ķipa ala


Rekur arī zemes beigas, palika vēl nedaudz!


Uztaisot grupas foto, atrodam vietu aizvējā un piestumjamies ar uzvaras pusdienām!!!


Bonus stage!!!





Un ar pilniem vēderiem dodamies paložņāt pa klinti! Uztaisīt atmiņas fočenes...


Mērķis sasniegts, jādodas atceļā. Ceļš ir garš un mūs vēl gaida viena nakts vieta.


Kuru mēs atradām jau pilnīgā tumsā, nokāpjot no klints, mēs nonācām uz pludmales Cala Taballera. Paložņājot tumsā apkārt mēs atradām divas mājiņas, kurās notika rekonstrukcijas darbi. Un netālu atradās neliels mežiņš kur mēs arī uzslējām teltis un uztaisījām kārtējo nelegālo uguni, kas mums deva karstu zupu, siltumu un protams atmosfēru. Dedzinātais Norbersts varēja šoreiz izpausties pa pilno, mes bijā tālu prom no visiem un šajā vietā bija atrastas jau ugunskuru pēdas.  Apkārtnē notika meža ciršanas darbi un visur apkārt bija atrodami sausi zari un baļķīši.


Nākamajā rītā, kamēr visi vēl gulēja izdomāju paložņāt pa klintī, kuras ieskāva pludmali. Šī vieta varētu būt superīga peldvieta vasarā, bet tagad vulkāniskās klintis ir labāka izklaide!


Te ir bijis kāds līdzīgs mums...


Pārgājiens parkā izdevās, arī izdevās pārkāpt visus (rādžiņa tik nebija, bet tā vietā mums bija Džordž) aizliegumus un netikt noķertiem!!!


Mēs paņemsim savu likteni! (spāņu val )


Dienas otrajā pusē mēs jau bijā atpakaļ Port de la Selva, kur mūs gaidīja atstāta mašīna


Iekodām, izrāvām pa aliņam (izņemot vadītāju) un mājupceļā!




Nav komentāru: