Tents

Pēc ļoti nepatīkamām naktīm, kas reiz tika pavadītas slapjajā teltī, kad visu nakti nepārstājot lija lietus,un katru reizi vakarā, kad debesis neieviesa uzticību un nācās meklēt kādu vietu, kur lietus tiešām netiktu mums klāt, es sāku domāt par mūsu telts alternatīvām. Gribējās, lai tā būtu patiešām ūdensizturīga un iespējams vieglāka nekā mūsu LaFuma Compact 2. Un es izdomāju, ka jāpamēģina uzšūt tentu. Konstrukcija vienkārša, instrukcija internetā, vajag tikai nopirkt piemērotu materiālu un veltīt nedaudz laika šūšanai.



Mūsu tents ir domāts uz divām personām, bet uzslietā veidā tajā var salīst un gulēt līdz pat pieciem cilvēkiem. Tātad priekš diviem tur ir ļoti daudz vietas un nav jābaidās ka pa atvērtām malām iekša tiks lietus...  


sastāvdaļas un instrumenti



  • neilons vai cits teltij piemērots materiāls (telts virsmai)
  • striķis ~5m (tenta uzsliešanai)
  • mietiņi (vismaz 4 gabali, bet tos var improvizēt no koku zariem)
  • neilona diegs
  • materiāls cilpu veidošanai (izmantoju vecās telts cilpas)
  • un, protams, šujmašīna



materiāls


Ar materiāla izvēli man ir ļoti paveicies. Esot audumu veikalā īsti nezināju ko pirkt, jo tajā ir pieejami ļoti dažādi sintētiskie materiāli, kurus varētu izmantot telts šūšanai. Visbeidzot paņēmu 'ripstop' (ar maziņiem kvadrātiņiem, kas neļauj materiālam plīst) neilonu. Tas  maksāja vislētāk- tikai ap 1,40 Ls metrā. Materiāls ir gan smagāks nekā paraistais telts materiāls, bet izrādījās ka tas necik nelaiž cauri ūdeni. Tas ir perfekti! Tajās dienās, kad lija lietus, tenta iekšpusei varēja mierīgi pieskarties, jo iekšpusē nebija nevinas pilītes, kas būtu uzsūkusies cauri.


konstrukcija


Mūsu tents ir 2,5m x 3m. Neilons veikalā bija 1,5 plats. Nopirku 5m. Konstrukcija ir ļoti vienkārša. Pārgriezu materiālu uz pusēm izveidojot divas daļas 2,5m x 1,5m., apšuvu tām malas un sašuvu tās kopā. Pēc tam piešuvu cilpas, caur kurām ievilkt striķus, lai uzstieptu tentu. Ļoti vienkārši!


Ar melniem punktiem atzīmētas cilpu izvietojums.


Rezultātā man sanāca daudz ietiplīgāks tents nekā divvietīgā LaFuma's telts, kas sver tikai ap 600g kopā ar striķiem un pieciem mietiņiem. Vajadzēja paskatīties pāris uzsliešanas paraugus un iemācīties pāris mezglus un lūk, kas ir sanācis! Esmu sajūsmā! Vējš netraucēja, no lietus nebija bailes un es nedomāju, ka tentā ir daudz aukstāks pa nakti nekā būtu bijis teltī.







Nav komentāru: